Tuesday, 31 March 2015

Itinerary Lombok-Gili Trawangan-Lombok

Harini bersemangat waja nk update post on gili time lunch siap dh snipping tools bagai itinerary khas utk my imaginary blog reader.. hahahahha

tp dlm pada semangat2 nak update tu boleh plak lupe bwk external hard disk T__T..

so ni kite just letak itinerary 4 hari 3 malam untuk Lombok-Gili T-Lombok la ye..

pic2 nnt update kemudian..



 
 so cite die cmni, time tu dh berikrar dh xnk beli tiket AA sbb nk kumpul duit and focus side income pny business, nk wat modal kandang kambing besar sket (yes,i'm serious-nak order kambing golek akikah or majlis contact 0173666745), nak kumpul duit pi vacation bulan 4,9 and 11 (melampau ko nyah)... skali ttbe ade hasutan Kak Ros Upin Ipin ni time AA wat promotion.. tanpa pertimbangan rasional, maka terbeli la tiket ni at rm270 return.. bny cm murah kan? upenye before check in kene bayau airport tax rm50.. so total rm320 T__T..
 
 
before pegi tu kemain itinerary budget gile babs.. konon nk mkn megi & mkn angin je gara2 nk jimat.. skali bile sampai sane hamekkauuu.. segala bende kitorg amek private package.. mengalahkan org hornymoon.. makan pon xde maknenye nk bercatu.. tp duit byk abes beli air.. if kat Malaysia, aku paling malas minom air, kat gili T ni aku minom air bak unta (refer expenses/itinerary)..
 
 
snorkeling pegang tgn bagai.. ko ade? although harapan and impian aku ialah utk sauk tgn lelaki idaman bergelar suami tp aku redha jela kan sauk tgn ros (better than dibawa arus).. mcm lirik lagu plak..
 
nak cite byk pon x gune sbb external hard disk tertinggal so x dpt nk tunjuk pic.. nnt2 la ye aku update letak pic.. yg penting itinerary ni ade siap expenses bagai..
 
to be continued........

Monday, 30 March 2015

Kulit kelabu

Thn ni mmg cita2nya nk bcuti tmpt panas je.. so 1st stop gili trawangan.. excited nau smpi update post pkai tab je ni..

Tp x detail la.. ni intro ala2 teaser je ni.. haha..

Detail nnt kite upload lain k siap itinerary n budget (DOAKAN KERAJINAN YOURS TRULY)

Nah,enjoy la pic sket2 dulu kayyyyy.

Sunday, 8 March 2015

Tetapkan hati

Tetapkan hati Nadia...

You have to be strong..

Bersusah2 dahulu.. Bersenang2 kemudian..

So cuci mata je tgk flight murah by none other than Malaysia Airlines

 
 
 
Gigit jari smpi lunyai......

Wednesday, 4 March 2015

Ceritera kehidupan

Pada satu hari, Azura menerima panggilan tepon dr kwn baiknye yg bersungguh2 kalah mak jemah nak cerita cerita sensasi...

Azura yg seringkali dlm situasi sibok mule la endah tak endah je layan smpi la kwn baiknya itu Kiah ckp "aku ade cite pasal ex laki ko ni".. Azura pon bermonolog dalaman 'alahai, lantak die la dgn hidup die, malas aku nk amek tau'...

Kiah teruskan gak cerita "Td aku lepak GF dgn boss aku skali jumpe ex laki ko, upenye boss aku tu dulu boss ex laki ko"

Kiah teruskan bercerita,

"Budak tu baik, kesian die dulu.. ex wife die jahat, degil, nakal, x dgr ckp bla bla bla" Bicara boss kiah.

Kiah kate lg "Aku pon diam je sbb nk dgr dr mulut org luar".. Azura plak dh makin teruja nk dgr...

Pas pung pang pung pang boss si kiah cerita keburukan Azura yg lgsg tidak dikenalinye itu, Kiah pon mencelah "Boss, Azura tu kwn I, I kenal die dr die sekeping smpi la tebal berganda2 skrg ni... I nmpk ex husband Azura tu dgn ppuan lain kat The Curve even before depa cerai lg bla bla bla bla bla"

Maka terdiamla boss bekas suami Azura itu.. tp lelaki kan.. tp kesimpulannye di sini, x kirela brape lame pon berita palsu disogok, berapa byk pon benda cuba dikaburi, the truth will reveal by itself sooner or later..

Azura x rase bengang pon dgn ex husband die sbb benda dah jd bloody long time ago.. Azura pon dh xde mase nk igt benda2 lame.. nk penuhkan ati n otak die utk benda2 remeh cmni..

Cuma, Azura rase cm kagum sbb xyah pon susah payah nk bersihkan nama sdri, tp kebenaran tu timbul dgn sdri.. Bersih ke x bersih nama tu lantak pi la kan.. Sbb ex husband Azura boleh je nk twist balek cite.. and boss lame ex husband Azura pon lelaki, so pepaham je la kan..

Kawan2 Azura dh tau ex husband Azura ni ade ppuan lain way before Azura sdri tau.. die tau pon pas dh cerai.. Kawan2 Azura x smpi ati nk bgtau je time tu...


Disclaimer: Ceritera di atas mungkin berkisarkan kisah benar atau mungkin berkisarkan dongengan semata2..

Monday, 2 March 2015

Paku Dulang Paku Serpih


Pagi tadi bukak fesbuk.. 

Ade org buat status kutuk org yg buat status.. 

Katenye rase cm loser plak dulu slalu up status kat fb.. Katenye lg hasil didikan suami die, kini die tidak lg up status di fb.. loser dan mcm budak2 baru nak up katenye..

Hmm.. so I was wondering, so yg ko type tu bukan status?

Mcm ni la senang cite, u can always click button hide status ke ape tah dlm fesbuk tu kan.. like in my case, slalu rase nyampah bace ade sorg kwn haziq ni pny status.. tp sape soh aku bace kan? Sape soh aku x unfriend die.. the reason aku x unfriend die is life will be so dull kalu x tgk org2 poyo ni.. so in order to get the benefit of entertaining and annoy myself at the same time, I chose not to unfriend kwn haziq tu..

So follow at your own risk..

Ade segelintir org ni die rase die cool sbb die x gr boyband, die rase die cool sbb die x lyn Hindustan, die rase die cool sbb die jarang upload pic kat fb or ig..

Solution sng je, ko nyampah, ko unfriend.. mahupun ko unfollow..

My case is different.. hahahahha.. bace status pastu sakit ati tp tertunggu2 je status baru..

So pendek kate.. aku pon same je.. kutuk org yg up status tp aku kutuk dlm blog.. wakakakakkaka

Nobody’s perfect uolssss