Wednesday, 4 March 2015

Ceritera kehidupan

Pada satu hari, Azura menerima panggilan tepon dr kwn baiknye yg bersungguh2 kalah mak jemah nak cerita cerita sensasi...

Azura yg seringkali dlm situasi sibok mule la endah tak endah je layan smpi la kwn baiknya itu Kiah ckp "aku ade cite pasal ex laki ko ni".. Azura pon bermonolog dalaman 'alahai, lantak die la dgn hidup die, malas aku nk amek tau'...

Kiah teruskan gak cerita "Td aku lepak GF dgn boss aku skali jumpe ex laki ko, upenye boss aku tu dulu boss ex laki ko"

Kiah teruskan bercerita,

"Budak tu baik, kesian die dulu.. ex wife die jahat, degil, nakal, x dgr ckp bla bla bla" Bicara boss kiah.

Kiah kate lg "Aku pon diam je sbb nk dgr dr mulut org luar".. Azura plak dh makin teruja nk dgr...

Pas pung pang pung pang boss si kiah cerita keburukan Azura yg lgsg tidak dikenalinye itu, Kiah pon mencelah "Boss, Azura tu kwn I, I kenal die dr die sekeping smpi la tebal berganda2 skrg ni... I nmpk ex husband Azura tu dgn ppuan lain kat The Curve even before depa cerai lg bla bla bla bla bla"

Maka terdiamla boss bekas suami Azura itu.. tp lelaki kan.. tp kesimpulannye di sini, x kirela brape lame pon berita palsu disogok, berapa byk pon benda cuba dikaburi, the truth will reveal by itself sooner or later..

Azura x rase bengang pon dgn ex husband die sbb benda dah jd bloody long time ago.. Azura pon dh xde mase nk igt benda2 lame.. nk penuhkan ati n otak die utk benda2 remeh cmni..

Cuma, Azura rase cm kagum sbb xyah pon susah payah nk bersihkan nama sdri, tp kebenaran tu timbul dgn sdri.. Bersih ke x bersih nama tu lantak pi la kan.. Sbb ex husband Azura boleh je nk twist balek cite.. and boss lame ex husband Azura pon lelaki, so pepaham je la kan..

Kawan2 Azura dh tau ex husband Azura ni ade ppuan lain way before Azura sdri tau.. die tau pon pas dh cerai.. Kawan2 Azura x smpi ati nk bgtau je time tu...


Disclaimer: Ceritera di atas mungkin berkisarkan kisah benar atau mungkin berkisarkan dongengan semata2..

2 comments: