Tuesday, 31 March 2015

Itinerary Lombok-Gili Trawangan-Lombok

Harini bersemangat waja nk update post on gili time lunch siap dh snipping tools bagai itinerary khas utk my imaginary blog reader.. hahahahha

tp dlm pada semangat2 nak update tu boleh plak lupe bwk external hard disk T__T..

so ni kite just letak itinerary 4 hari 3 malam untuk Lombok-Gili T-Lombok la ye..

pic2 nnt update kemudian..



 
 so cite die cmni, time tu dh berikrar dh xnk beli tiket AA sbb nk kumpul duit and focus side income pny business, nk wat modal kandang kambing besar sket (yes,i'm serious-nak order kambing golek akikah or majlis contact 0173666745), nak kumpul duit pi vacation bulan 4,9 and 11 (melampau ko nyah)... skali ttbe ade hasutan Kak Ros Upin Ipin ni time AA wat promotion.. tanpa pertimbangan rasional, maka terbeli la tiket ni at rm270 return.. bny cm murah kan? upenye before check in kene bayau airport tax rm50.. so total rm320 T__T..
 
 
before pegi tu kemain itinerary budget gile babs.. konon nk mkn megi & mkn angin je gara2 nk jimat.. skali bile sampai sane hamekkauuu.. segala bende kitorg amek private package.. mengalahkan org hornymoon.. makan pon xde maknenye nk bercatu.. tp duit byk abes beli air.. if kat Malaysia, aku paling malas minom air, kat gili T ni aku minom air bak unta (refer expenses/itinerary)..
 
 
snorkeling pegang tgn bagai.. ko ade? although harapan and impian aku ialah utk sauk tgn lelaki idaman bergelar suami tp aku redha jela kan sauk tgn ros (better than dibawa arus).. mcm lirik lagu plak..
 
nak cite byk pon x gune sbb external hard disk tertinggal so x dpt nk tunjuk pic.. nnt2 la ye aku update letak pic.. yg penting itinerary ni ade siap expenses bagai..
 
to be continued........

15 comments:

  1. Replies
    1. hanya menyatakan bende yg benar.. hahaha

      Delete
  2. Wah detailnya costing! Belum pernah tergerak nk ke Indonesia... Mungkin lepas tengok gambar awak akan terbit rasa nak pergi *hint hint*

    Btw, saya Kay. nak panggil apa ya? saya sukatu je pggl Mummy hari tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kite nadia.. panggil nadia je.. rase cm mak ayam plak nnt kalu panggil mummy hahaha.. sile la pegi sini, cantik sgt laut die sume.. huhu

      Delete
  3. beberapa bula nlepas kan ada sale ke lombok..murah sgt RM35 one way...tapi dek kerana tak tahu apa yg best di lombok terus cancel dari destiansi lain...kalau laah baca entri sblm air asia sale tu mesti dh grap..rupanya menarik jugak..x pe simpan utk next rtrip ke....thanks Nadia

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha sori baru bace.. murah btol rm35 T__T.. pasni sile rembat tau!! :)

      Delete
  4. Detail sgt itinerary akak ni. Mmg sng la nk urus bajet. Btw sye nk tnya speed boat tuh harga satu boat atau harga satu kepala er? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,,,,
      Bagi rekan" Malaysia yg mo bercuti ke lombok, zullombok transport menyediakan jasa sopir yg berpengalaman dan harga murah,, from international Airport lombok
      Call or via watshapp
      + 62 8223 7711 304

      Zullombok siap mengantar anda ke semua tujuan...

      Salam....zullombok

      Delete
  5. Detail sgt itinerary akak ni. Mmg sng la nk urus bajet. Btw sye nk tnya speed boat tuh harga satu boat atau harga satu kepala er? :)

    ReplyDelete
  6. Yg dlm itinerary ni mmg bajet utk satu kepala 😊

    ReplyDelete
  7. Yg dlm itinerary ni mmg bajet utk satu kepala 😊

    ReplyDelete
  8. Yg dlm itinerary ni mmg bajet utk satu kepala 😊

    ReplyDelete
  9. salam,

    Boleh tahu, untuk hari last tu, speed boat memang ada ye dlm pukul 6.30 am? Risau tak sempat catch flight balik 1215 pm. ;(

    ReplyDelete
  10. Assalam Nadia, nk tnye if pegi sana makan2 snang carik sendiri kan? Terpikir nk amik pakej tp harge bole tahan jgak...

    ReplyDelete
  11. Salam
    Zullomboktransport siap mengantar anda ke semua tujuan wisata yg ada di pulau lombok
    Call or by watshap + 62 8223 7711 304
    Salam
    Zullombok

    ReplyDelete